Меню
Час роботи
Час роботи магазину:
  • Пн.- Нед.- 9:00 - 19:00
Замовити дзвінок

Сльози таксиста. Спогади віруючого грека

  • Наявність: Немає в наявності
  • Модель: 1802
Відгуки: (0)
Хіт продажів
Продано
Сльози таксиста. Спогади віруючого грека
Купити в один клік
Характеристики книги
Автор: Афанасій Катінгас
Видавництво: Вільний Страник
Рік видання: 2020
Тип обкладинки: м'який
Папір: офсетний
Розміри: 202 х 128 х 14 мм
Сторінок: 240
Вага: 231 гр.
Автори
Огляд товару

Книга Сльози таксиста складається із спогадів глибоко віруючого грека, який працює таксистом багато років і займається пробудженням у людях покаянних почуттів.


Багатьом він дав уявлення про Христа і навіть допоміг воцерковитись. Завдяки його щирій, гарячій вірі та любові до ближніх — а це був будь-який його пасажир, незалежно від статі, віку та роду занять — він пробуджував у людях бажання відвернутися від гріха та розпочати нове життя. Книга перекладена багатьма іноземними мовами і призначена для широкого кола читачів.


Про що можна поговорити двом незнайомцям — пасажиру та таксисту? Про підвищення цін і про політичні події, про прекрасне минуле й туманне майбутнє — та мало що ще. Час так біжить швидше, а розмова випаровується з пам'яті. Але якщо до місця призначення вас щастить Опанас Катінгас, то будьте певні, що розмова з ним запам'ятається вам надовго. І щоб переконатися в цьому, вам не обов'язково їхати в Салоніки. Достатньо відкрити книгу Афанасія Катингаса Сльози таксиста.


Кого тільки не возив Опанас: викладачку богослов'я та свідків Єгови, селянина та студента, злодія та блудницю... Оскільки в його машині завжди включена проповідь, розмова швидко переходить на тему віри. Хтось із пасажирів гнівно просить вимкнути радіо, хтось входить у суперечку, а хтось уважно прислухається і починає ставити запитання. І для багатьох ця поїздка виявляється поворотною у житті. Як сказав один із пасажирів - "цей день став моїм справжнім днем ​​народження". Панас вміє ненав'язливо, з любов'ю звернути увагу людини з поверхні явищ на їхню суть.


Так, одного разу в розмові з людиною похилого віку, яка всі надії покладала на політику, він сказав: «Якщо ми дійсно хочемо, щоб ці бажані зміни відбулися, для початку потрібно, щоб кожен з нас прагнув до цих змін у собі самому. Потрібно особисто зробити їх у собі. Спочатку маємо змінитися ми самі, а потім уже всі інші. І станеться це тільки тоді, коли люди дістануть запилену євангелію з іконної полиці, відкриють її, прочитають і почують голос Господа: ...Без Мене не можете робити нічого». І ця нова для літнього попутника думка несподівано змінила його погляд на світ.


Коли Опанас починає розмовляти про Христа, він із простого роботяги перетворюється на справжнього богослова, який говорить живо та образно. Наприклад. розмірковуючи про те, чи варто бентежитись гріхами священиків, він розказав пасажирові історію про вовків, що колись напали на стадо овець його сім'ї: «Вовк схопив вівцю прямо за горло і побіг. Коли дядько зрозумів, що відбувається, він схопив пастушу палицю і погнався за вовком.


Догнавши вовка, він високо заніс палицю і почав сильно бити. Кого ти гадаєш?

- Вовка, звичайно! Кого ж ще?

- Ось! А ми хапаємось за палицю і замість того, щоб бити вовка, б'ємо вівцю: замість того, щоб бити диявола, який схопив нашого брата і тягне його на смерть, на вічне борошно, б'ємо нашого брата — священика. Засуджуємо, критикуємо, звинувачуємо».


Багато чого у своїх супутників навчається і сам Опанас. Наприклад, після розмови з фізично осліплим, але духовно прозрілим юнаком, йому відкривається сенс людських страждань і та висота, на яку може піднятися душа людини: «Мати Божа! — подумав я. Які слова! Дякую Тобі, Боже мій, адже саме для мого блага Ти послав мені сьогодні цього сліпого! Тут смиринка в око потрапить - треш очі і мучишся, поки її не прибереш; а він зовсім осліп - і дякує і від душі славословить Бога!


У кількох розділах своєї книги автор стосується основних питань духовного життя: Таїнств Церкви, любові, віри, надії, милості. Сама назва книги — Сльози таксиста — надсилає нас до її головної теми — покаяння. Насамперед, це шлях самого автора, який відверто розповідає про свої помилки молодості та розпусного життя до приходу до Церкви. Окремий розділ він присвятив страшним гріхам, вчиненим з його вини, абортам. Розповідаючи про них, Опанас ділиться тією гіркотою, яка назавжди з ним, і сподівається, що це його визнання зупинить когось від скоєння дітовбивства: «Кожного разу, коли на Божественній літургії чую слова священика “Зі страхом Божим, вірою та любов'ю приступіть” і бачу, як дітлахи біжать причащатися, я розмірковую про те, що деякі дітки ніколи не підійдуть до Святої Чаші, бо хтось заздалегідь прийняв за них таке рішення. Іноді думаю про те, що було б, якби я коли-небудь зустрів цих діток і вони запитали мене: "Чому, тату?" Що б їм відповів?


Допоможіть мені придумати якесь безглузде, безглузде виправдання, щоб сказати їм. Якби ви тільки знали, брати мої, як мені боляче...» Глибоко смиренна людина, вона постійно перебуває в пошуку тих покаянних сліз у своїй душі, які колись побачив у однієї з пасажирок — блудниці, що щиро розкаялася.


Книга Сльози таксиста – це досвід життя у Христі простого мирянина. Його доля, повна сучасних спокус та проблем, близька кожному з нас. Щирі і теплі слова цієї людини надихають почати життя більш осмислене, відповідальне та одухотворене. Якщо зміг він, то зможемо і ми стати на шлях, що веде до Бога. А якщо на цій вузькій дорозі зустрінуться супутники, то ми простягнемо їм руку допомоги, як не раз це робив Афанасій Катінгас.

Характеристики
Характеристики книги
Автор: Афанасій Катінгас
Видавництво: Вільний Страник
Рік видання: 2020
Тип обкладинки: м'який
Папір: офсетний
Розміри: 202 х 128 х 14 мм
Сторінок: 240
Вага: 231 гр.
Відгуків0
0/ 5
середній рейтинг товара
0
0
0
0
0
Немає відгуків про цей товар.